Zelf edelsmeden

Eindelijk is het dan zover en zet ik me over de gedachte heen dat ik twee linkerhanden heb. Ik besluit het gewoon te gaan doen….de Edelsmeden workshop.

Dus op naar Eddy in Epinac. Uiteraard heb ik nagedacht over wat ik wil maken. Ik houd het enigszins simpel, want ik wil graag dat het lukt.

Na een hartelijk ontvangst bij Eddy in zijn atelier gaan we aan de slag. Eddy legt een en ander uit over materialen en dan kunnen we de handen uit de mouwen steken. Het gaat een ringetje worden van zilver. Als eerste bepaal ik de breedte en zagen we een stukje zilver. Echter is recht zagen nog niet zo gemakkelijk. Dat betekent dus dat ik wat meer moet vijlen.

Ik wil graag dat het zilver er een beetje “geslagen” uitziet, dus aan de slag ;). Daarna buig ik de ring, zodat ik kan gaan solderen.

Tussen de bedrijven door genieten we van een heerlijke lunch, verzorgd door Corry.

Na de lunch komt de kers op de taart, ofwel het hartje op de ring. Ik vind het leuk om deze van koper te maken. De vorm is niet perfect, maar zo teken ik nou eenmaal mijn hartjes. Het hartje zaag ik uit een stukje koper en vijl ik een beetje bij. Zodra het goed is soldeer ik het hartje op de ring. Daarna wat polijsten en poetsen et voilá! Een prachtig ringetje.

Het blijkt dat er nog tijd over is om nog iets te maken. Ik besluit nog een klein ringetje te maken. Het proces is idem, maar de tweede keer gaat het iets sneller. Ik ben super blij met het resultaat. Wat een leuke workshop! Eddy legt alles erg goed uit en is een geduldige leraar.  Het is te gek om iets te creëren, dat je ook daadwerkelijk kan dragen. Het is een erg leuke en gezellige dag.

Ben je ook enthousiast? Kijk dan bij onze arrangementen. Een absolute aanrader.