Fietsen in de Bourgogne

In het hart van Frankrijk vindt u de Bourgogne, een prachtige streek met een zeer fraai en lieflijk landschap, dat bij uitstek geschikt is om te fietsen. Er is een netwerk van fietspaden ontwikkeld dat aansluit op het landelijke netwerk in Frankrijk. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de jaagpaden langs de Bourgondische kanalen (Canal du Centre en Canal de Bourgogne), oude spoortracés (o.a. bij Nolay) en rustige departementale weggetjes. Een groot deel van de Tour de Bourgogne (600 km) is al gereed, uiteindelijk zal er 800 km fietspad voor u beschikbaar zijn.

Goed bereikbaar vanuit Manoir Bonpassage zijn:

* De ‘Voie Verte’ langs het Canal du Centre, u kunt bijvoorbeeld starten in Chagny of Santenay en dan hetzij richting Chalon-sur-Saône (20 km) fietsen of naar St. Léger sur Dheune (12 km).
* De ‘Voie Verte’ langs het Canal de Bourgogne, die stukken parallel loopt aan het riviertje de Ouche door een schilderachtig dal.

Hier fietst u grotendeels vlak.

* De ‘Voie des Vignes’, een verrukkelijke véloroute, zeker tijdens de wijnoogst. Vanuit Beaune rijdt u door wijngaarden en beroemde wijndorpen zoals Pommard, Meursault, Puligny-Montrachet en Volnay naar Santenay, waar u aansluiting hebt op de ‘Voie Verte’.

De ‘Voie des Vignes’ heeft vlakke stukken, maar ook heuvelachtigere delen.

Direct vanuit Manoir Bonpassage hebben we een tweetal routes uitgezet van ca. 50 km (ook in te korten), die onder andere langs het mooie Château de Sully en het verstilde en serene nonnenklooster ‘Prieuré Val St. Benoit’ lopen. Hier moet u rekening houden met enkele forse klimmetjes, waarna u beloond wordt met een prachtig uitzicht én een heerlijke afdaling.

Voor de echte pro’s hebben we diverse fietsroutes door de Morvan, het serieuzere werk, waar u tot ca. 800 m hoogte klimt.

Fietsen Bourgogne